Internet Segura IB
logo_govern
Menú

El Dia d'internet vol donar a conèixer les possibilitats de les noves tecnologies.

És un projecte en xarxa que sorgeix de la societat, per la societat i per a la societat.

17 de maig. Dia d’internet

Data: 11/12/2014


El Dia d’Internet es celebra per primera vegada a Espanya a l’octubre de 2005 a iniciativa de l’Associació d’Usuaris d’Internet (aui.es). En la primera edició es van organitzar 534 esdeveniments per tot Espanya i més de 200 entitats públiques i privades van subscriure la Declaració de principis per construir la societat de la informació.

Al novembre de 2005, la Cimera Mundial sobre la Societat de la Informació va demanar a l’Assemblea General de les Nacions Unides que declarés el 17 de maig com el Dia Mundial de la Societat de la Informació per promoure la importància de les TIC i els diversos assumptes relacionats amb la Societat de la Informació plantejats a la CMSI. L’Assemblea General va adoptar el març de 2006 una Resolució (A / RES / 60/252) per la qual es proclama el 17 de maig com a Dia Mundial de la Societat de la Informació tots els anys.

Al novembre de 2006, la Conferència de Plenipotenciaris de la UIT reunida a Antalya (Turquia) va decidir celebrar ambdós esdeveniments, Dia Mundial de les Telecomunicacions i de la Societat de la Informació, el 17 de maig. En la versió actualitzada de la Resolució 68 es convida als Estats Membres i Membres de Sector a celebrar anualment aquest dia.

El Dia d’Internet és un projecte en xarxa que sorgeix de la societat, per la societat i per a la societat. Està obert a la participació voluntària i gratuïta de tots.

L’efemèride pretén donar a conèixer les possibilitats de les noves tecnologies per millorar el nivell de vida dels pobles i dels seus ciutadans. Un dels aspectes claus del Dia d’Internet és la llibertat de cada col·lectiu per decidir què fa, com ho fa i a qui dirigeix les seves actuacions. Tots poden decidir el seu grau d’implicació i a tots se’ls reconeix la mateixa importància.

El Dia d’Internet aporta una oportunitat per impulsar i afavorir l’accés a la Societat de la Informació dels no connectats i dels discapacitats. A més, aprofita l’experiència adquirida a Espanya per fomentar la celebració del dia d’internet en altres països.

Més informació en: http://www.diadeinternet.org