Internet Segura IB
logo_govern
Menú

PRESENTACIÓ DE LA CAMPANYA
INTERNET SEGURA 2014.

Impulsada per l’Oficina de Defensa dels Drets del Menor i l’Institut Balear de la Joventut.

Campanya Internet Segura 2014

Data: 03/02/2014


L’Oficina de Defensa dels Drets del Menor (ODDM) i l’Institut Balear de la Joventut (IB-Jove), juntament amb l’Institut per a la Convivència i l’Èxit Escolar (Convivèxit) i l’Institut de Seguretat Pública de les Illes Balears (ISPIB), coincidint amb la celebració del Dia d’Internet Segura 2014 el proper dia 11 de febrer, han presentat avui les iniciatives conjuntes engegades per promoure un ús més segur i més responsable de la tecnologia en línia i els telèfons mòbils, especialment entre els infants i els joves.

En aquest projecte hi participen també les forces i els cossos de seguretat de l’Estat, el Programa Policia Tutor, l’Ens Públic de Radiotelevisió de les Illes Balears (IB3) i també Televisió Espanyola a les Illes Balears (TVE), així com altres entitats especialitzades o sensibilitzades amb el tema.

A l’acte de presentació hi han assistit la directora de l’Oficina de Defensa dels Drets del Menor, María Garrido; la directora de l’Institut Balear de la Joventut, María José Frau; el director general d’Interior, Emergències i Justícia, Sergi Torrandell; el director de l’Institut per a la Convivència i l’Èxit Escolar, Jaume Isern; la inspectora delegada provincial de Participació Ciutadana del Cos Nacional de Policia, Susana Cadahía; el capità en cap de la Unitat Orgànica de Policia Judicial de la Guàrdia Civil, David Navarro, i l’agent Marcial Pérez, de l’Equip de Dona i Menor de la Guàrdia Civil.

La iniciativa inclou la creació d’un comitè tècnic o grup de treball, que ja està operatiu, en el qual participen les administracions implicades i estan convidades a participar la resta d’entitats i serveis de la nostra comunitat.

En compliment de la normativa autonòmica en matèria de menors i joventut, i atesa l’experiència diària dels diferents departaments que integren aquest equip de feina, l’Oficina de Defensa dels Drets del Menor i l’Institut Balear de la Joventut han impulsat aquesta iniciativa, que pretén sumar els esforços, recursos, coneixements i experiències que, sobre aquest tema, tenen els diferents departaments que treballen amb joves i infants des de l’administració estatal, autonòmica i local, juntament amb altres entitats que o bé són especialistes en aquest àmbit o bé tenen una sensibilitat especial sobre el tema.

Atesa també l’especial sensibilitat i consciencia que la societat comparteix envers l’ús responsable de la tecnologia en línia i de telefonia mòbil, especialment en el cas d’infants i joves, l’Institut Balear de la Joventut ha engegat en aquest marc el Projecte Internet Segura, que s’adreça a infants i joves, pares i mares i professionals que treballen en l’àmbit docent, del lleure i de l’esport i a qualsevol entitat que operi amb infància i joventut.

El projecte, en primer lloc, ofereix tallers formatius i xerrades informatives a demanda que són absolutament gratuïts i que són impartits per una psicòloga experta en temes relacionats amb l’ús de noves tecnologies. Aquests tallers i xerrades s’imparteixen amb l’horari i en el lloc que interessa a l’entitat que els sol·licita.

Des del mes de gener d’enguany, en què s’ha iniciat aquesta campanya, ja s’han impartit 21 tallers a Felanitx, Palma, sa Pobla i Manacor i, només per als mesos de febrer i març, n’hi ha prevists una trentena més a Manacor, Son Servera i Calvià.

Els beneficiaris d’aquests tallers, de gener a març, són més de 1.500 alumnes de primària i secundària.

Aquest tallers se sumen als que imparteixen la Guàrdia Civil, el Cos Nacional de Policia i l’Institut per a la Convivència i l’Èxit Escolar.

A més, l’IB-Jove impartirà un curs específic per als policies locals que participen en el Programa Policia Tutor de la Conselleria d’Administracions Públiques.

Tant l’IB-Jove com l’Oficina de Defensa dels Drets del Menor com el Cos Nacional de Policia i la Guàrdia Civil han editat material en suport paper i digital per incentivar l’ús responsable de les noves tecnologies en línia i de telefonia mòbil, i també per conscienciar els joves, infants, pares, mares i professionals que treballen amb infància i joventut de la necessitat de formar-se i informar-se en aquest terreny.

D’altra, l’Institut Balear de la Joventut ha editat un espot de conscienciació que s’emetrà a través d’IB3 Televisió i TVE a les Illes Balears, gràcies a la col·laboració d’ambdós ens públics, coincidint amb la celebració del Dia d’Internet Segura la setmana vinent.