Internet Segura IB
logo_govern
Menú

Curs de formació sobre internet segura als policies tutors de les Illes Balears.

Impartit a una trentena de policies tutors de diferents municipis.

Curs de formació per a policies tutors

Data: 12/03/2014


 L’ Institut Balear de la Joventut ha impartit un curs de formació sobre Internet Segura per a infants i adolescents als policies tutors de Mallorca i, més endavant, de Menorca i d’Eivissa.

El curs pretén donar eines de treball, estudi i reflexió als policies tutors perquè puguin ajudar els joves usuaris de les tecnologies a prevenir conflictes en l’ús de les xarxes socials. La directora de l’ Institut Balear de la Joventut, María José Frau, va inaugurar el curs acompanyada de la directora de l’Oficina de Defensa dels Drets del Menor.

La modalitat del curs, en el qual es varen inscriure una trentena de policies tutors de diversos municipis de Mallorca, va ser combinada, és a dir, presencial i en línia, atès que es fa necessària l’ús de tot tipus d’eines 2.0 per encarar la realitat digital en el seu mateix entorn. La ciutadania digital, els nadius digitals i la identitat, amenaces informàtiques i econòmiques, el ciberassetjament a menors (grooming) i l’escolar; sexting ; resolució de conflictes; activitats preventives, delictes, recursos i eines són alguns dels temes que es tractaran al curs que ha organitzat l’Institut Balear de la Joventut en el marc de la campanya d’Internet segura que va engegar el passat mes de febrer coincidint amb el Dia Internacional d’Internet Segura.

L’IB-Jove, en col·laboració amb l’Oficina de Defensa dels Drets del Menor, el Programa Policia Tutor, la Guàrdia Civil, el Cos Nacional de Policia i altres entitats, duu a terme un programa d’accions encaminades a conscienciar els infants, joves, pares i mares i professionals del món educatiu i juvenil de l’ús responsable i segur d’Internet i els dispositius mòbils.